Grunnleggende turlederkurs

Kurs

Fra dato
26. august kl. 18:00
Til dato
28. august kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Arrangører
Harstad Turlag, DNT ung Harstad

Har du lyst til å bli turleder?

Helga 26.-28. august blir det arrangert grunnleggende turlederkurs i Harstad. Kurset er både for eksisterende turledere uten kurs fra før, og for deg som er interessert i å bli ny turleder i Harstad turlag.
Man må være medlem i DNT for å delta. Bli medlem her! Kursavgift er kr. 500,- Deltakere som vil lede turer for Harstad turlag får avgiften refundert etter kurset, og vil også bli prioritert i påmeldingen. Øvrige deltakere får ikke kursavgift refundert.

På kurset får du en grundig innføring i DNT, planlegging og organisering av turer, bruk av kart og kompass, mat og drikke på tur, bekledning, utstyr og andre grunnleggende friluftsferdigheter. Dette blir gjort på et nivå som passer både for relativt ferske turfolk og for de som har kunnskaper fra før. 

Kurset gjennomføres som en tur med overnatting på hytte. Nærmere praktisk informasjon vil bli sendt ut til de påmeldte i god tid før kursstart. 

Kursprogram:

  • Fredag 26. august ettermiddag/tidlig kveld - avreise og innlosjering på hytte - innendørs teori om turplanlegging og utstyr
  • Lørdag 7. mai. Vi er utendørs fra oppstart om morgenen til cirka kl. 18. Om kvelden blir det fellesmiddag og sosialt samvær, i tillegg til en teoriøkt
  • Søndag 8. mai - vi er utendørs det meste av dagen, avslutning cirka kl. 16

Grunnleggende turlederkurs er trinn 2 på turlederstigen til DNT. For å delta kreves det at du først har gjennomført digitalt ambassadørkurs. Dette er gratis og du tar det på egen hånd på omtrent 1,5 time. Mer informasjon om dette kommer til de påmeldte. Oversikt over turlederutdanningen til DNT, finner du her: 
Bli turleder — Den Norske Turistforening (dnt.no)

Kurspensum er basert på Turlederboka. Denne boka får man utdelt på kurset om man ikke har den fra før.

Interessert? Meld deg på nå!
Maks 10 deltakere

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Asgeir Domaas Pedersen