Hytte-til-hytte-tur i Jonsheimen

Fellestur

Fra dato
1. oktober kl. 08:00
Til dato
3. oktober
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kosetur, Hytte-Til-Hyttetur
Arrangør
DNT ung Harstad
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)

Bli med på en hytte-til-hytte weekendtur!

Vakre Jonsheimen i høstfarger er noe alle burde oppleve. Her kan du være med på en helgetur, der vi nyter fine stier, koselige hytter, god mat og trivelig selskap.

Viktig info:
Det vil bli felles frokost og middag, som vi kjøper inn, dvs. at dere kun tar med lunsj og snaks etter eget ønske. (Skriv allergier ved påmelding)

Overnatting betales av hver enkelt via vipps på hyttene
Pris: 
Per person 19-26 år, ikke medlem: 200,- medlem: 100,-
Over 26 år, ikke medlem: 400,- medlem: 200,-

Ved dårlig vær eller føreforhold vil turen bli avlyst

Pakkeliste:
- Hodelykt
- Tynn sovepose eller lakenpose
- Klær til alt slags vær
- Lue
- Votter
- Buff
- Drikkeflaske
- Thermos (hvis man ønsker varmt drikke)
- Sitteunderlag
- Gnagsårplaster
- Snaks til hele turen
- Lunsj etter eget ønske
- Drikke etter eget ønske
- Annet du selv tenker er nyttig å ha med

Turprogram:

Fredag:
kl. 16.00 - Oppmøte utenfor samskipnadens bygg ved UIT campus Harstad

kl. 17.00 - Gåturen starter i Kongsvik hvor vi går oppover Kongsvikdalen mot Haakonsbu. Turen opp er ca. 10 km, og man beregner ca. 4 timers gangtid
Når vi kommer til Haakonsbu lager vi en god kveldsmat og lader opp til en ny dag.
 

Lørdag:

kl. 10.00 - Felles frokost. Ved frokosten avtaler vi i fellesskap hvordan vi vil utnytte dagen. Her er det ulike muligheter, fra topptur til Snøtinden (900 moh.), til avslapning i bastua på Haakonsbu.

kl. 14.00 - Siste avreisetidspunkt mot Toralfsbu. Turen fra Haakonsbu til Toralfsbu er 6,5 km, og man beregner ca. 2,5t på turen.

Ankomst Toralfsbu: Vi lager en god middag og lader opp til Søndag.

Søndag:

10.00 - Felles frokost. 

12.00 - Avgang mot Fiskefjorden. Dette er en tur på 8,2 km og det tar ca. 4 timer å gå.

17.00 - Busstur tilbake til Harstad

Total gangavstand på turen: ca. 24,7 km

Info om hyttene:

Haakonsbu:

Harstad Turlag ønsker velkommen til et nytt og flott hytteanlegg i Johnsheimen Et kjerneområde for friluftsliv på Hinnøya. Hyttene har 16 sengeplasser. På hovedhytta er det fire soverom. Hvert soverom har køyeseng 120/90 cm. Ekstramadrass og sovepose tilgjengelig på hvert rom. Sikring/ hundehytta består av ett rom og har 4 køyeplasser og to hundebur. Begge hyttene har vedovn til oppvarming og gassovn til matlaging. Hyttene er rikelig utstyrt. Begge hyttene har en moderne gasskomfyr som er ypperlig til å steike bakeoff brød, bagetter og andre godsaker. I yttergangen på hovedhytta er det toalett for begge hyttene. Hyttene har et godt utstyrte kjøkken, 12v solcelleanlegg med lys på alle rom og ladepunkt for lading av mobiltelefoner. Husk å ta med USB ledning. Det skal benyttes lakenposer eller tynne soveposer i sengene. Begge hyttene har dyner og puter i alle senger. På hytteanlegget er det også en egen badstuhytte, med god sitteplass og store vinduer for å nyte den storslagne utsikten.

Toralfsbu:

Toralfsbu ligger i et flott fjellområde i hjerte av Hinnøya. Hytta ligger lengst sør på ruta mellom Harstad og Kanstadfjorden. Toralfsbu består av hovedhytte med 3 soverom med 2+2+4 sengeplasser og sikringshytte med 4 sengeplasser. Hyttene har vedovn til oppvarming og gassovn til matlaging. Brensel og utedo i vedskjulet. Vann hentes i Kvitelva sør for hytta hvor elva er åpen det meste av vinteren. Isbor finnes på hytta. Hovedhytta har strøm fra solcellepanel til belysning.

 

Hytte-til-hytte-tur i Jonsheimen

Bli med på en hytte-til-hytte weekendtur! Vakre Jonsheimen i høstfarger er noe alle burde oppleve. Her kan du være med på en helgetur, der vi nyter fine stier, koselige hytter, ...

Kontaktinformasjon: