Topptur til Jotind(980 moh) på Tjeldøya

Fellestur

Dato
6. september 2020 kl. 09:45 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Tjeldøya, Jotind
Arrangører
Fellesturer Harstad Turlag, Harstad Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Turkode
Fellestur
Dette arrangementet er over!
Jotind er Tjeldøyas nest høyeste topp med sine 980 meter og er etter min mening den flotteste toppturen på Tjeldøya. Det er flere ruter som går til toppen men vi planlegger å gå den mest vanlige ruta som starter ved Mjølnneset ca 2 km nord for Ramsundbrua.
 
Vi møtes ved startpunktet ca 2 km til høyre etter passering av Ramsundbrua kl 09:45. Turen mot toppen går i et variert terreng delvis på sti i begynnelsen men deretter i et mer steinete terreng, men for det aller meste går vi på et stabilt underlag. Det er et par partier der det er litt bratt, og man må klyve litt. På toppen er det en fantastisk utsikt i alle retninger. Totalt antall høydemeter på turen er ca 1150 meter så man bør være noe fjellvant for å bli med på turen.
 
Høyde: 980 meter
Turlengde: ca 15 km tur/retur
Antatt tidsforbruk: 7 timer

Vel møtt til både gamle og nye medlemmer av Harstad Turlag!

Corona pandemien krever tilpasninger slik at vi unngår smittespredning gjennom turaktiviteten. Vi følger smittevernplanen til DNT. Det er forpliktende påmelding til turen via nettsiden til Harstad turlag, ikke via Facebook. Bare påmeldte som har fått bekreftelse kan delta på turen.  Samkjøring til oppmøteplass med andre enn daglige nærkontakter skal unngås. Alle deltakere holder avstand på en meter under turen og i pausene. Turlederne gir instruks ved starten av turen. Spørsmål kan gjerne sendes turleder i forveien.

Turene i regi av Harstad Turlag er offentlige og åpne for alle. Det kan bli tatt bilder på turene til bruk i sosiale medier, websider eller andre medier. Hvis du ikke ønsker dette, må du selv gi beskjed til turleder og fotografen om dette.

Se Facebook-siden "Harstad Turlag" vår for mer info. Eventuelle endringer eller kanselleringer annonseres der.

Topptur til Jotind(980 moh) på Tjeldøya

Jotind er Tjeldøyas nest høyeste topp med sine 980 meter og er etter min mening den flotteste toppturen på Tjeldøya. Det er flere ruter som går til toppen men vi ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Dag Jensen