Avlyst Topptur til Spanstinden

Fellestur

Dato
23. august 2020 kl. 09:00 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur.
Arrangører
Fellesturer Harstad Turlag, Harstad Turlag
Turområde
Indre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Grunnet dårlig værmelding

Alle som har kjørt E6 fra Bjerkvik og nordover kan ikke ha unngått å se dette mektige fjellmassivet på venstre side av vegen like nord for Gratangen. Hele 1456 meter rager toppen over havnivå. Vi forventer å bruke ca. 3 timer på turen opp til toppen og at turen vil ta ca 6-7 timer.

Vi tar forbehold om været. Dersom tåka henger lavt i fjellene er mye av opplevelsen med denne turen borte. Vi planlegger derfor turen på lørdag eller søndag og bestemmer oss for hvilken dag det blir når vi har fått værprognose på torsdag kveld.
Endelig beslutning om turdag tas: Torsdag 20. aug kl 20:00.  Påmeldte deltagere vil får tekstmelding.

Påmelding til turdag 22. august gjelder derfor begge turdager.

Vi har oppmøte på Rema 1000, Seljestad for samordning av transport med avreise kl 09:00 til Gratangen. Vi regner med å starte fotturen fra Bukkemyra ca kl 1100. De som kjører selv kan møte der. Her er det merket løype til toppen, og det dreier seg om ca 1000 meter stigning før en når toppen. 

Turen er kategorisert som krevende og krever fjellsko (tilsvarende) ryggsekk med mat, drikke og ekstra klær tilpasset forholdene.

Vel møtt til både gamle og nye medlemmer av Harstad Turlag!

Smittevern knyttet til Covid-19 krever at deltagere overholder avstandskrav på 1 meter.
Vi følger smittevernplanen til DNT. Det er forpliktende påmelding til turen via nettsiden til Harstad turlag, ikke via Facebook. Bare påmeldte som har fått bekreftelse kan delta på turen.  Samkjøring til oppmøteplass med andre enn daglige nærkontakter skal unngås.

Turene i regi av Harstad Turlag er offentlige og åpne for alle. Det kan bli tatt bilder på turene til bruk i sosiale medier, websider eller andre medier. Hvis du ikke ønsker dette, må du selv gi beskjed til turleder og fotografen om dette.

Se Facebook-siden "Harstad Turlag" vår for mer info. Eventuelle endringer eller kanselleringer annonseres der.

Topptur til Spanstinden

Alle som har kjørt E6 fra Bjerkvik og nordover kan ikke ha unngått å se dette mektige fjellmassivet på venstre side av vegen like nord for Gratangen. Hele 1456 meter ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Petra Parschat
  • Jørn Thorvaldsen