Kajakk Introkurs

Kurs

Dato
22. mai 2019 kl. 16:30 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Arrangør
DNT ung Harstad, Harstad Padleklubb
Dette arrangementet er over!

I løpet av 4 økter, én bassengøkt og tre økter på havet, får man en introduksjon i bruk av havkajakk, utstyret som følger med, sikkerhet, teknikk og redning. Etter å ha gjennomført 3 av 4 økter kan man få godkjent Våttkort/introduksjonskurs, som er første trinn i våttkortstigen. DNT Ung og Harstad Padleklubb stiller med det utstyret du trenger. 

 

Krav til deltakelse: ingen erfaring med kajakkpadling. Må kunne svømme. 

 

Oppmøte: Gjelder bassengøkta i Kvæfjordhallen: Minibuss fra Harstad byterminal kl 15. Bussen går tilbake til Harstad rundt kl 1930-45.

For økt 2 - 4 må deltakerne komme seg til Harstad Camping på egenhånd. 

 

Økt 1: søndag 5.mai kl 16-19

Vi er inne i bassenget i Kvæfjordhallen, blir kjent med kajakken og utstyret som hører til. Du trenger badeklær (våtdrakt anbefales), såpe og håndkle, og det anbefales neseklype eller dykkemaske/svømmebriller. Kan være lurt å ha med litt mat/drikke til etter økten. 

 

Økt 2: onsdag 22. mai kl 1630-21

Oppmøte kl 1630 ved Harstad Camping. 

Denne økten foregår på havet. Det blir fokus på behandling av utstyr, tilvenning, sikkerhet og kameratredning. Vi starter med en teoretisk gjennomgang av kajakk og utstyr, før vi fortsetter resten av økten på vannet. Vi bruker tørrdrakter, men ta likevel med ektra skift, for vi kan bli våte. Under tørrdrakten er det vanlig å ha ett eller to lag ull/superundertøy, og tykke sokker. Ta med mat og drikke.

Gi beskjed om du ikke kan delta.

 

Økt 3: onsdag 19. juni kl 1630-21

Oppmøte kl 1630 ved Harstad Camping. 

Denne økten foregår på havet. Det blir fokus på behandling av utstyr, tilvenning, sikkerhet og kameratredning. Vi starter med en teoretisk gjennomgang av kajakk og utstyr, før vi fortsetter resten av økten på vannet. Vi bruker tørrdrakter, men ta likevel med ektra skift, for vi kan bli våte. Under tørrdrakten kler du deg i ett eller to lag ull/superundertøy, og tykke sokker. Ta med mat og drikke.

Gi beskjed om du ikke kan delta.

 

Økt 4: tirsdag 25. juni kl 1630-21

Denne økten foregår på havet. Vi legger ut på tur med repetisjon av det vi har vært gjennom. Mer info kommer.

 

Våttkort 

Kurset er gratis, men for de som ønsker Våttkort vil det bli en egenandel på 200 kr.

Kontaktinformasjon:

  • Kristian Vaskinn
  • Tlf. 96011484

Turledere:

  • Kristian Vaskinn
  • Tobias Karlsen Kleiven